Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ воден радиатор 156 2.4 JTD(136)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ воден радиатор 156 2.4 JTD(136)

Колеги днес сутринта протече радиатора.Свалих го и обиколих някои морги за да пробвам да си намеря друг,но не успях.Намерих единствено един много запазен Валео,като размери беше еднакъв с моя но е по дебел с около 1,5 см което е почти двойно на моят.Казаха ми,че този е бил от по-нова година jtd.Възможно ли е да стане на моята?Другият вариант ми е нов,но не ми се купуват ментета.Коя марка ще ми препоръчате и някой магазин в София?
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD (136hp)2000 black

Първоначално публикувано от freelancer1 Покажи съобщение
    Колеги днес сутринта протече радиатора.Свалих го и обиколих някои морги за да пробвам да си намеря друг,но не успях.Намерих единствено един много запазен Валео,като размери беше еднакъв с моя но е по дебел с около 1,5 см което е почти двойно на моят.Казаха ми,че този е бил от по-нова година jtd.Възможно ли е да стане на моята?Другият вариант ми е нов,но не ми се купуват ментета.Коя марка ще ми препоръчате и някой магазин в София?
    Какъвто и да си сложиш (нов) ще ти върши работа стига да я караш с антифриз целогодишно ...... И китайският е вариант ...и на ФРАГ не са лоши ..... дай рама да видиме какъв точно е твоят и ценички да ти кажем ....
    Alfa Romeo-156-Sportwagon-2.4JTD-150hP-2002

Comment

Първоначално публикувано от gero_records Покажи съобщение
      Какъвто и да си сложиш (нов) ще ти върши работа стига да я караш с антифриз целогодишно ...... И китайският е вариант ...и на ФРАГ не са лоши ..... дай рама да видиме какъв точно е твоят и ценички да ти кажем ....
      932A1A00 02

Comment

Размер на радиатор 580 X 394 X 24 mm, Ръчни скорости, За автомобли с/без климатик

NISSENS - 242.70 лв
        VALEO - 284.70 лв
        HELLA - 446.50 лв

Китайския обаче немога да го видя колко пари е ..... но предполагам ,че ще е около 150 лв

Comment

Мерси за информацията колега.Имам познат който пазарува от добър магазин в София има бизнес с камиони и му правят големи отстъпки и поръчах от там казаха,че е Бразилски радиатора и бил много добър.150лв(важното е че не China)Иначе се бях спрял на NISSENS.Като пристигне при мен ще пиша дали съм доволен.

Comment

Мерси за информацията колега.Имам познат който пазарува от добър магазин в София има бизнес с камиони и му правят големи отстъпки и поръчах от там казаха,че е Бразилски радиатора и бил много добър.150лв(важното е че не China)Иначе се бях спрял на NISSENS.Като пристигне при мен ще пиша дали съм доволен.

Е то няма как да не си доволен , колега .... Все пак е нов и е минал някакво ОТК ..... макар и китайско

Comment

МанИ тази работа, имах си нов китайски, с който колата загряваше и се наложи да си сложа 2 употреба оригинален и няма грижа.

Comment

Колеги днес го монтирах и засега няма проблем,но все още не съм го тествал в жегата да видим какво ще стане дано нямам проблем,защото малко ме е яд,че избързах да взема нов не ми харесва изработката много по лек е от оригиналния все едно е правен в час по труд и техника.Ще си търся оригинално Валео втора употреба,но много трудно се намират запазени на какви попаднах преди да взема новият бяха изгорели като вестник от 1999г.

Comment

Колеги днес го монтирах и засега няма проблем,но все още не съм го тествал в жегата да видим какво ще стане дано нямам проблем,защото малко ме е яд,че избързах да взема нов не ми харесва изработката много по лек е от оригиналния все едно е правен в час по труд и техника.Ще си търся оригинално Валео втора употреба,но много трудно се намират запазени на какви попаднах преди да взема новият бяха изгорели като вестник от 1999г.

При мен загряваше само при изкачване на дълъг баир с висока скорост и като й даваш газ. Външната темп не беше толкова от значение, над 15 градуса навън ли е- загрява. И то трябва наистина дълъг баир, например Витиня преди последния тунел посока към Сф, изкачване със 150-160 и горе съм над 100 градуса, това по обд, защото двгто е същото, но колата ми е Либра и там има възможност да гледам какво вижда екуто като температура. Убеждаваха ме много как е наред ама сега при същите условия стига 91-2 градуса макс, а преди до баира на Девня по магистралата съм стигал и 105 градуса. Да си знаеш как се тества, но и при мен беше един такъв лекичък, тръбичките са кръгли и колкото кутре дебели, а на оригиналмния са сплескани тръбички с вътрешен размер 2 мм, ламелите на китайския боклук са нарязана много тънка ламарина на листове и сложени там покрай тръбички, а на оригиналния са много малки и връзката между тях и тръбичките е значително по-качествена. Все пак при нормално каране вероятно няма да се забелязва проблем.

Comment

Наистина много смотана изработка ще тествам на баир да видим какво ще стане със старият ми радиатор от както я имам колата ми е включвала първата перка 2 пъти и то в адска жега и на баир.

Comment

еее то трябва да е зверско менте... отделно колкото и менте да е ще е нов с ненамачкани ламели и ще минава добре въздуха докато стария намачкани и запушен... така че кантар работа, най добре нов оригинален нооо всеки си решава...
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                        еее то трябва да е зверско менте... отделно колкото и менте да е ще е нов с ненамачкани ламели и ще минава добре въздуха докато стария намачкани и запушен... така че кантар работа, най добре нов оригинален нооо всеки си решава...
                        абе не знам колко менте беше моя, ама струваше 240 кинта с намаления някакви. Но истината е, че на едно 80% от хората не би им направило впечатление този проблем

Comment

А дали стария и оригиналните по моргите не са по тежки предимно поради факта че са набити с варовик ако колата е карана с кофти антифриз или с вода?
                          sigpic
                          Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                          Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

А дали си обърнал внимание от какво
                            е направен?
                            Аз купих колата с меден почти без ламели и много окислен, новия е алуминиев и беше доста по лек и май китайски, но сега нямам никакви проблеми с градусите дори по баири

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...92#post1097792
                            Last edited by mmitaka83; d.m.y г., 20:45.
                            ----------------------
                            156 SW 1.8TS 07.2001
                            Fiat Tipo 1.4Mi
                            ----------------------

Comment

Пробвах я и на баир наистина вдига температурата над 90 включва ми перката.Иначе нормално каране няма никакви поблеми.

Comment

Working...
                              X